Start aanleg zonnepark De Ronde Blesse in 2023

door | 25 sep 2022 | Geen categorie

We hebben nieuws over het zonnepark dat gerealiseerd wordt aan De Ronde Blesse. Na onderhandelingen met de initiatiefnemer Jeroen Deddens…

We hebben nieuws over het zonnepark dat gerealiseerd wordt aan De Ronde Blesse. Na onderhandelingen met de initiatiefnemer Jeroen Deddens hebben we voor elkaar gekregen dat Duurzaam Willemsoord de twee hectaren zonnepark en het stuk land aan de Koningin Wilhelminalaan in eigendom krijgt. Er is overeenstemming met Liander over de aansluiting en de opdracht tot aanleg is gegeven. In de loop van 2023 wordt het park gerealiseerd.

Eigendom
Voordeel van eigendom is dat we niet meer afhankelijk zijn van derden. Het is wel duidelijk dat Jeroen Deddens het park wil gaan verkopen. We weten niet aan welke partij. Het eigendom van ons eigen park maakt ons een stuk minder afhankelijk van een andere partij. Wel blijven we samenwerken met alle partijen. We delen immers de kabel en het inkoopstation.
Ook de aankoop van panelen kan samen met de nieuwe eigenaar. Dit geeft wellicht kwantumvoordelen. We zijn dit overigens niet verplicht.

We moeten gaan nadenken over de verdeling van de voordelen van ons zonnepark (2 ha.) Om alles zorgvuldig en transparant te laten verlopen, gaan we te rade bij de nodige experts. Eind dit jaar komt er een brochure met de wijze waarop wij dit gaan aanpakken. We denken nog na over hoe we dit communiceren met de bewoners. In eerste instantie worden de inwoners van Willemsoord (en de Pol en Ronde Blesse) de mogelijkheid geboden om te participeren.

Invulling land
We hebben dus een stuk land met een oppervlakte van 1,5 ha aan de KW-laan. Het landje is er voor alle inwoners van Willemsoord en zal een bestemming moeten hebben waar duurzaamheid en natuur de overhand hebben.

Het bestuur op werkbezoek bij het Voedselbos van De Maargies Hoeve in Kallenkote

Wie denkt mee?
We denken nu na over wat we met dit land kunnen doen. Om ons te laten inspireren is het bestuur op bezoek geweest bij De Maargies Hoeve in Kallenkote. Daar is vorig jaar een voedselbos aangelegd, met onder meer fruitbomen en een wandelpad. De nadruk ligt bij dit voedselbos op beleving, maar er zijn ook andere mogelijkheden. De aanleg van een voedselbos is wellicht ook iets voor ons stuk land. Wie uit Willemsoord wil meedenken over dit idee? Wij willen een werkgroepje starten dat de plannen gaat uitwerken en presenteren aan het dorp.
Iets voor u? Stuur dan een mail naar: info@duurzaamwillemsoord.nl

Gerelateerde berichten