Ook Willemsoord in de bres voor streekeigen landschap

door | 4 jun 2020 | Geen categorie, Landschapsbeheer

In de Steenwijker Courant opnieuw aandacht voor de initiatieven van bewoners in Overijssel die aan de slag zijn gegaan met…

In de Steenwijker Courant opnieuw aandacht voor de initiatieven van bewoners in Overijssel die aan de slag zijn gegaan met het beheer en het behoud van een kwalitatief streekeigen landschap. De provincie Overijssel en Landschap Overijssel hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Ook Willemsoord doet mee.

Willemsoord heeft met succes gewerkt aan een zogeheten bidbook, een plan voor het behoud van het karakteristieke landschap. Op basis van het bidbook heeft de provincie Overijssel een subsidie uitgekeerd om het landschap te beheren en voor alle erven in het buitengebied van Willemsoord elementen op het erf aan te leggen of te herstellen.

Onder de vlag van Duurzaam Willemsoord zet een groep vrijwilligers zich in voor het landschapsbeheer.

Lees hier het artikel in de Steenwijker Courant: Op de bres voor streekeigen landschap

Gerelateerde berichten