Zonnepark een stap dichterbij!

door | 17 jun 2020 | Geen categorie

Goed nieuws! De gemeenteraad van Steenwijkerland heeft gisteravond ingestemd met ons plan voor een zonnepark aan de Koningin Wilhelminalaan. Dat…

Goed nieuws! De gemeenteraad van Steenwijkerland heeft gisteravond ingestemd met ons plan voor een zonnepark aan de Koningin Wilhelminalaan. Dat betekent dat het zonnepark een stap dichterbij is. Reden voor rtv Oost om bestuursleden Volkert Roos en Arjan Stroeve in een reportage aan de tand te voelen over het plan.

Volkert legt desgevraagd uit dat Duurzaam Willemsoord omwonenden in een vroeg stadium over het plan hebben geïnformeerd.  Eventuele bezwaren zijn in kaart gebracht. “Daardoor ligt er nu een plan met een groot draagvlak.”

Koloniale landschap
Arjan verklaart dat we twee hectare vol mogen zetten met eigen zonnepanelen voor het dorp. “En ook de oude structuur van het koloniale landschap met de houtwallen wordt versterkt, daar ben ik heel blij mee.”

De raad is vooral blij met het grote draagvlak in de omgeving.

Lees hier het artikel op rtv Oost.

Gerelateerde berichten