Positieve reacties in gemeenteraad op komst zonnepark

door | 4 jun 2020 | Geen categorie

Het plan voor een zonnepark langs de Ronde Blesse in Willemsoord is positief ontvangen. D’66 noemt het park in een…

Het plan voor een zonnepark langs de Ronde Blesse in Willemsoord is positief ontvangen. D’66 noemt het park in een bericht op Facebook een voorbeeld van een goede ontwikkeling vanwege de samenwerking met de bewoners en omdat een groot deel van de opbrengst naar de lokale omgeving gaat. Ook is er waardering voor de groene omgeving rond het park die gepland staat. Binnenkort stemt de gemeenteraad over het voorstel.

Een mooie opsteker voor het bestuur van Duurzaam Willemsoord dat afspraken heeft gemaakt met de initiatiefnemer van het zonnepark, Jeroen Dedden, over de aanpassingen in het landschap.

Artikel in krant
Ook in de Steenwijker Courant aandacht voor het zonnepark en de aanpak van Duurzaam Willemsoord. Mensen vinden een zonnepark vaak geen fijn aangezicht: saaie, schuin aflopende zonnepanelen in een grasland. Maar in Willemsoord komt het zonnepark er anders uit te zien. Dat legt Bart Kraan, penningmeester van duurzaam Willemsoord, desgevraagd uit in het artikel.

Langs de Ronde Blesse moet een zonnepark herrijzen van 20 hectare op wat nu nog boerengrond is. Initiatiefnemer Jeroen Deddens nam contact op met Duurzaam Willemsoord. ,,Hij klopte als eerste bij ons aan om samen plannen te ontwikkelen. Daar zijn we aardig uitgekomen”, aldus Kraan.

Rondje Willemsoord
Welke afspraken zijn er gemaakt? Aan de oostzijde van het park staat een wandel- en fietspad tussen het dorp en Peperga gepland. Zo kunnen inwoners straks een rondje Willemsoord maken.

Kavel
Een kavel van bijna anderhalf hectare tussen de zonneweide en de Koningin Wilhelminalaan krijgt een invulling met een knipoog naar het koloniale verleden van het dorp. Denk aan een voedselbos, een moestuin, kleine akkertjes of speelmogelijkheden voor kinderen.
Rondom het park komt veel groen, zodat het zo veel mogelijk aan het oog wordt onttrokken.

Lees hier het artikel in de Steenwijker Courant: Willemsoord haalt onderste uit de kan bij komst zonnepark

Gerelateerde berichten