Groen licht voor zonnepark

door | 21 dec 2020 | Geen categorie

Vorige week heeft de gemeenteraad het plan voor het zonnepark in Willemsoord besproken. De raad heeft besloten een verklaring van…

Vorige week heeft de gemeenteraad het plan voor het zonnepark in Willemsoord besproken. De raad heeft besloten een verklaring van geen bedenkingen af te geven. Dat betekent dat de vergunning voor de bouw van het zonnepark verleend wordt.

Het bestuur van Duurzaam Willemsoord heeft daarop besloten de inwoners te informeren via een brief in Spuit elf. Alle belanghebbenden hebben deze brief persoonlijk gekregen.

Lees hier de brief.

Beste inwoners van Willemsoord,

Afgelopen dinsdag is in de gemeenteraad het zonnepark Willemsoord besproken.

Na enige discussie heeft de Raad besloten een verklaring van geen bedenkingen af te geven. Dat betekent dat de vergunning voor de bouw van het zonnepark verleend wordt.

Duurzaam Willemsoord heeft zich de afgelopen jaren, samen met de initiatiefnemer Jeroen Deddens, ingespannen dit park te realiseren. Stroom uit zonnecellen is immers één van de manieren om Willemsoord duurzaam te maken, één van onze doelstellingen. Onze bijdrage om de klimaatverandering een halt toe te roepen.

We zijn dan ook verheugd met de beslissing van de Raad.

Voor ons betekent dit veel werk aan de winkel. Om te beginnen het aanvragen van de SDE-subsidie.

Ook gaan we ons buigen over de verdeling van de zonnecellen waarbij en deel van het rendement ten goede moet komen aan het dorp. Speciaal hiervoor is de energiecoöperatie Willemsoord opgericht. Bij de uitwerking zullen wij advies vragen van deskundigen.

Denk u met ons mee?

Ook buigen wij ons over de invulling van het perceel aan de Koningin Wilhelminalaan. Een perceel dat bedoeld is voor alle inwoners van Willemsoord. Uiteraard zullen onze plannen in overeenstemming zijn met de doelstellingen van Duurzaam Willemsoord, maar we kunnen niet zonder de inbreng van de bewoners.

Heeft u ideeën, suggesties of wilt u meehelpen met de invulling van dit perceel, schroom niet om contact met ons op te nemen.

Duurzaam Willemsoord wenst u fijne feestdagen en een goed 2021.Gerelateerde berichten