Eerste landschapselementen aangelegd

door | 2 jun 2021 | Geen categorie

Duurzaam Willemsoord heeft subsidie gekregen om het landschap te beheren en voor alle erven in het buitengebied van Willemsoord landschappelijke…

Duurzaam Willemsoord heeft subsidie gekregen om het landschap te beheren en voor alle erven in het buitengebied van Willemsoord landschappelijke elementen op het erf aan te leggen of te herstellen. Inwoners die buiten de bebouwde kom wonen, kunnen hiervoor een aanvraag indienen. Het bestuur heeft inmiddels 26 aanvragen gekregen. Bestuurslid Randy Leeper heeft met iedereen contact gehad en het merendeel van de aanvragen is gehonoreerd.

Het gaat om het aanleggen van (wilde) hagen, fruitbomen en enkele poelen. Dit voorjaar zijn veel elementen aangelegd, zoals een meidoornhaag en een poel. Bij de landschapselementen die goed zichtbaar zijn vanaf de openbare weg komt een bordje met het logo van Landschapsbeheer Willemsoord en de tekst: Nieuw landschapsproject van Duurzaam Willemsoord, mede mogelijk gemaakt met steun van de gemeente Steenwijkerland en de provincie Overijssel.

Meidoornhaag

Gerelateerde berichten